Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate devil’s cake med körsbär

Lite krånglig men absolut inte svår att baka, helt klart värt besväret för denna underbara chokladkaka. Tänk på att du behöver tre formar till baket.

Chocolate devil’s cake med körsbär
Chocolate devil’s cake med körsbär
Chocolate devil’s cake med körsbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlströsocker
  • 1 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 1 dlsirap- ljus
  • 200 gsmör- mjukt
  • 4ägg
  • 3 dlmjölk
  • 5 dlvetemjöl
  • 3 tskbakpulver
  • 1,5 dlkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 200 gmörk choklad

Chokladglasyr

  • 275 gmörk choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 msksmör- mjukt

Till garnering

  • 8körsbär

Gör så här

  1. Till den här kakan behöver du tre teflonspringformar eller engångsformar, 16–19 centimeter i diameter.

  2. Sätt ugnen på 185 grader. Smöra formarna. Vispa socker, muscovadosocker, sirap och smör poröst. Separera äggen och rör i äggulorna i smeten.

  3. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i en bunke. Sikta och vänd i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken.

  4. Hacka chokladen fint och smält den i mikron, rör om då och då så att inte chokladen bränns.

  5. Vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Vänd ner chokladen i smeten och vänd hastigt ner äggvitorna i smeten.

  6. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 15–17 minuter tills de stannat i mitten. Låt kakorna svalna i formarna.

  7. Chokladglasyr: Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt glasyren svalna och rör eller mixa i smöret.

  8. Garnering: Ta ut kakorna ur formarna, vänd dem upp och ner. Skär till kanterna så att de är raka och spritsa eller bred ut ett jämnt lager med glasyr mellan varje botten. Om man spritsar kan man jämna till ytorna med en palett (spara så att det räcker att täcka tårtan med glasyr).

  9. Lägg ihop bottnarna och täck tårtan med glasyr. Spritsa eller bred på glasyren, jämna till med en palett.

  10. Garnera kakan med körsbären.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök