Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate chip cookies med påskägg

Kakor fyllda med chokladknappar och toppade med färgglada chokladpåskägg.

Chocolate chip cookies med påskäggChocolate chip cookies med påskäggChocolate chip cookies med påskägg
Chocolate chip cookies med påskägg Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 1,5 dlljust muscovadosocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,75 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 150 gchokladknappar
  • 150 gchokladägg- färgglada

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i muscovadosocker och strösocker. Blanda i ägget.

  2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Vänd ner chokladknapparna.

  3. Forma smeten till bollar och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att inte lägga dem för tätt, de flyter ut en del.

  4. Grovhacka godisäggen. Tryck ner godiskrosset i kakbollarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min tills kakorna är gyllene i kanten. Låt svalna på plåten innan kakorna läggs på galler och får kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: