Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chocolate chip cookies med nötter. Frukt, choklad och nötter i en och samma kaka. Inspirationen till den maffiga kakan kommer från ett rustikt bageri på Rue des Martyrs i Pigalle i Paris. Där sålde kakorna slut innan de hann svalna, direkt från plåten.
Blanda mjöl, farinsocker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Skär smöret i tärningar och arbeta in det i mjölblandningen till en smulig deg.
Skär bort skaften på fikonen och skär fikonen i små bitar. Grovhacka choklad och nötter. Blanda ner fikon, choklad och nötter i degen.
Dela degen i 2 bitar. Forma dem till fyrkantiga rullar. Linda in rullarna i smörgåspapper eller plastfolie och lägg dem i kylen i ca 1 tim.
Sätt ugnen på 220°. Skär varje rulle i 8 bitar och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 12–15 min. Kakorna ska vara välgräddade och ha fått färg runt kanten. Låt svalna på plåten.
Läs också: