Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate chip cookies ice cream sandwich

Mumsig dessert att bjuda på i sommar. När du bakar chocolate chip cookies kan du antingen grädda dem direkt och får då lite plattare och krispigare kakor. Eller så låter du degen stå i kylen i några timmar – helst över natten – för lite tjockare och segare kakor.

Chocolate chip cookies ice cream sandwich
Chocolate chip cookies ice cream sandwich
Chocolate chip cookies ice cream sandwich
Foto: fotograf Helén Pe / Helén Pe

Ingredienser

  • 175 gsmör- smält och avsvalnat
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1äggula
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 150 gchokladknappar- ljusa eller mörka
  • 1 lglass- ex. vanilj eller choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.

  2.  Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i sme-

    ten. Blanda ihop det till en deg. Vänd ner chokladknapparna i degen. Vill du ha tjockare och segare kakor plastar du in degen och låter den vila i kylskåp. Vill du ha krispigare kakor bakar du ut dem direkt.

  3. Dela degen i 24 delar (väg dem gärna så att de blir lika stora). Har degen stått i kylen kan den stå i rumstemperatur en liten stund. Rulla degen till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 17 min. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Fös ev. ihop dem lite runt kanten för att få dem mer runda.

    Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna. Låt glassen bli lite mjuk under tiden.

  5. Lägg glass mellan två kakor. Packa in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och låt dem ligga i frysen i ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?