Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läsarrecept från MADELEINE ÅBERG, 18 år, Sundsvall. "Dessa kakor är härligt segmjuka i mitten och är i kanterna krispiga. Kakorna är dessutom fullproppade med smarriga chokladpellets."
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljextrakt mjukt och luftigt.
Vispa sönder ägget och tillsätt ägg samt sirap och vispa.
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, bikarbonat och salt. Blanda sen ner i smörsmeten tills du har en kladdig deg.
Rör ner chokladpellets.
Kyl degen, gärna över natten.
Värm ugnen till 175 grader. Rulla till bollar (á 25g) och lägg dem på en plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till bollarna. Lägg dem glest då kakorna flyter ut, nio på en plåt är lagom.
Grädda mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter. Låt svalna eller ät kakorna ljumma med ett glas mjölk.
Recept från Mitt kök