Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate chip cookie bakad i gjutjärnspanna

Recept på chocolate chip cookie. Kan du tänka dig något godare och mer dekadent än en chocolate chip cookie serverad som en stor kaka tillsammans med glass samt choklad- och kolasås? Men det är ju också typiskt amerikanskt att köra ”extra allt”.

Chocolate chip cookie bakad i gjutjärnspanna
Chocolate chip cookie bakad i gjutjärnspanna
Chocolate chip cookie bakad i gjutjärnspanna
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 50 gpekannötter
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • vaniljglass
  • kolasås- och/eller chokladsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka choklad och nötter. Rör smör, farinsocker och socker poröst. Tillsätt ägget.

  2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner mjölblandningen i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt choklad och nötter.

  3. Tryck ut degen i en väl rengjord, smord och mjölad stekpanna av gjutjärn eller en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Den ska fortfarande vara lite mjuk när den är klar. Låt kakan svalna.

  4. Servera kakan ljummen med glass, kola- och chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?