Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En tät och maffig chokladkaka med lagom sötma från banan.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Skala och mosa två av bananerna med en gaffel. Hacka chokladen.
Vispa ner äggen i smöret, ett i taget, och tillsätt sedan mjölken.
Blanda alla torra ingredienser. Gör en fördjupning i mitten och häll ner äggsmeten och de mosade bananerna. Rör till en jämn smet. Rör ner ⅔ av chokladen. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.
Skala och skär den sista bananen på längden och lägg bitarna med snittytan uppåt på toppen. Strö över den sparade chokladen.
Grädda kakan mitt i ugnen 45–50 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna på ett galler.