Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate banana cake

En tät och maffig chokladkaka med lagom sötma från banan.

Chocolate banana cake
Chocolate banana cake
Chocolate banana cake
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 125 gsmör- osaltat
  • 3bananer- mogna
  • 100 gchoklad- mörk
  • 2ägg
  • 0,5 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 dlkakao
  • 1 tskbikarbonat
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 dlfarinsocker
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Skala och mosa två av bananerna med en gaffel. Hacka chokladen.

  2. Vispa ner äggen i smöret, ett i taget, och tillsätt sedan mjölken.

  3. Blanda alla torra ingredienser. Gör en fördjupning i mitten och häll ner äggsmeten och de mosade bananerna. Rör till en jämn smet. Rör ner ⅔ av chokladen. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.

  4. Skala och skär den sista bananen på längden och lägg bitarna med snittytan uppåt på toppen. Strö över den sparade chokladen.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen 45–50 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?