Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här rulltårtan har en krämig choklad- och kokosfyllning och garneras med minichokladbollar.
Blanda den sparade fyllningen med resten av kokosflingorna och havregryn till chokladbollsdeg. Forma ca 8 små bollar och rulla dem i kokosflingor.
Gör chokladrulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med pappret (från kortsidan) och låt kallna i ca 1 tim.
Fyllning: Vispa ihop smör och florsocker i ca 3 min, använd elvisp. Vispa i äggula och kaffe. Sikta ner kakaon och vispa ihop. Blanda i 1 dl kokos.
Rulla ut kakan och ta bort pappret. Bred fyllningen på kakan, spara 1 dl fyllning till garnering, och rulla ihop från kortsidan. Låt rullen ligga med skarven ner och vila i kylen i ca 1 tim.
Blanda den sparade fyllningen med 1 dl kokos och havregryn till chokladbollsdeg. Forma ca 8 små bollar och rulla dem i 1/2 dl kokos.
Glasyr: Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över rulltårtan. Garnera med kokosbollar och jordgubbar.