Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillspett - gott recept med het chipotleglaze

Recept på chipotleglazerade grillspett - riktigt gott att lägga på grillen! Servera tillsammans med en läcker potatissallad med avokado i klassisk cajundressing.

Grillspett - gott recept med het chipotleglaze
Grillspett - gott recept med het chipotleglaze
Grillspett - gott recept med het chipotleglaze
Foto: Joel Wåreus

Cajundressing

  • 0,5 dldijonsenap
  • 0,5 dlhonung
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 2 tsksambal oelek

Potatissallad med avokado

  • 500 gfärskpotatis- kokt
  • 2avokado
  • 0,5rödlök
  • 2salladslökar
  • 125 gmajs
  • 1 dlinlagd jalapeño
  • koriander- till garnering

Chipotleglaze

  • 2 mskchipotle chili pasta
  • 2 msksoja
  • 2 msksirap- mörk
  • 2 mskrapsolja

Grillspett

  • 600 gryggbiff
  • 2paprikor- röda eller gröna
  • 2rödlökar
  • cajunkrydda
  • salt

Grillade majskolvar

  • 2majskolvar
  • cajunkrydda
  • salt

Gör så här

  1. Cajundressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. Droppa i oljan under kraftig vispning. Tillsätt salt och sambal oelek. Späd eventuellt med lite vatten.

  2. Potatissallad: Tärna potatisen. Skala och skär avokadon i bitar.

  3. Skiva rödlöken och salladslöken och lägg i en skål. Blanda i potatisen, avokadon, majsen och jalapeñon.

  4. Blanda potatissalladen med dressingen, lägg upp i en skål och toppa med koriander.

  5. Chipotleglaze: Rör ihop alla ingredienserna till chipotleglazen.

  6. Grillspett: Skär köttet i stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala löken och skär den i klyftor. Varva alla bitarna på spetten.

  7. Grilla spetten runtom, krydda med cajunkrydda och salt.

  8. Lägg spetten på en bricka eller en plåt och pensla på chipotleglazen (spar lite av glazen till majskolvarna).

  9. Grillade majskolvar: Grilla majskolvarna, pensla med lite av chipotleglazen och krydda med cajunkrydda och lite salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök