Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chimichurri

Chimichurri är en syrlig och lite het sås som har sitt ursprung i Sydamerika. Passar perfekt till grillat!

Chimichurri
Chimichurri
Chimichurri
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 krukakruspersilja- eller bladpersilja
  • 1schalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msklime- pressad
  • 2 tsklimeskal- rivet
  • 2 tskchiliflakes
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskrödvinsvinäger

Gör så här

  1. Finhacka persiljan. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

  2. Blanda persilja och lök med limesaft, limeskal, chiliflakes och salt. Tillsätt olja och vinäger. Blanda ihop och låt stå ca 30 min före servering.

    Chimichurri-recept-3

Vad tyckte du om receptet?