Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chimichurri - fräsch grillsås

Sommarens fräschaste grillsås är olivoljebaserad och har både hetta och fräschör. Perfekt att ha på lut i kylen eftersom den passar till det mesta som läggs på grillen – allt från flankstek till kyckling, grönsaker, fisk och skaldjur. Men chimichurrin är också god att doppa bröd i.

Chimichurri - fräsch grillsås
Chimichurri - fräsch grillsås
Chimichurri - fräsch grillsås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1röd chili
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 dlgrön paprika- hackad
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dloregano- hackad
  • 1 dlkoriander- hackad
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 dlolivolja
  • salt

Gör så här

  1. Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Hacka vitlöken.

  2. Blanda ingredienserna. Förvara chimichurrin i kylen, men servera den rumstempererad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök