Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilistekt lax med het yoghurt i tortillabröd – salmón con maíz

Recept på chilistekt lax med het yoghurt i tortillabröd – salmón con maíz. Krydda laxen med chilipeppar för extra hetta före servering.

Chilistekt lax med het yoghurt i tortillabröd – salmón con maízChilistekt lax med het yoghurt i tortillabröd – salmón con maízChilistekt lax med het yoghurt i tortillabröd – salmón con maíz
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- skinn- och benfria (à 125 g)
  • 1lime
  • 0,5 tskchili
  • 1vitlöksklyftor- + 2
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 dlmatyoughurt
  • 4tortillabröd
  • 0,5 huvudisbergssallad
  • 1 burkmajs- (300 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Spara skalet. Blanda limesaften med chilipeppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk salt.

  2. Skär laxbitarna två gånger på längden så att det blir tre smala strimlor av varje bit. Pensla laxbitarna runt om med chilimarinaden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek laxbitarna mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Blanda matyoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och limeskalet. Krydda med 1/2 tsk salt. Ställ såsen svalt till servering.

  4. Värm tortillabröden i ugnen 2–3 min. Strimla salladen. Låt majsen rinna av.

  5. Servera den heta laxen i tortillabröden med yoghurt, sallad och majs.

Vad tyckte du om receptet?

Unikt er­bju­dan­de

4 nr läsning + 2 vinglas från Iittala för bara 98 kr.