Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pad krapow heter den här rätten på thailändska. Svår att uttala men enkel att älska! Den är aromatisk, fyllig och lite söt med en angenäm hetta.
Skär flanksteken i tunna skivor över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.
Skala och skär löken i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili tunt och plocka basilikablad.
Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
Hetta upp mer olja tills det ryker och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt basilikablad och låt fräsa ihop.
Häll över ostronsås. Strö över socker och pressa över lime. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika.
Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.
Recept från Mitt kök