Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilisenap

Chilisenap är gott att servera till julskinkan. Chiliflakes, senapsfrön och en skvätt vinäger smaksätter senapen. Gurkmejan ger både mustig smak och fin färg.

Chilisenap
Chilisenap
Chilisenap
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,5 dlsenap- söt stark, t ex Västervikssenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tskgurkmeja- mald
  • 0,5 dlsenapsfrön- gula
  • 1 tskchiliflakes

Garnering

  • 1 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Blanda senap, vinäger och gurkmeja.

  2. Stöt senapsfröna lätt i mortel, det gör inget om en del fortfarande är hela. Blanda fröna med senapen och rör i chiliflakes.

  3. Låt senapen stå och mogna i kylen 2–3 dagar. Garnera med chiliflakes vid servering.

Vad tyckte du om receptet?