Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilisås

Chilisås är gott till de flesta rätter. Använd helst tunna plasthandskar när du hanskas med stor mängd chili. När chili rostas kan ångorna vara irriterande, så håll en handduk för näsa och mun.  

ChilisåsChilisåsChilisås
Recept på chilisås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 12röda chili- t ex spansk ­peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tsksalt
  • 1 dlrårössocker
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg chilin i en torr stekpanna. Rosta den ca 5 min på medel­värme. Tillsätt saltet och rör om.

  2. Blanda ner sockret och låt det smälta – det ska inte bränna. Tillsätt vitlök, vinäger och vatten. Låt puttra ca 5 min.

  3. Mixa till en slät sås. Låt den kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Hållbarhet. Förvara såsen i kylen så håller den ca 3 veckor.