Hållbarhet. Förvara såsen i kylen så håller den ca 3 veckor.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chilisås är gott till de flesta rätter. Använd helst tunna plasthandskar när du hanskas med stor mängd chili. När chili rostas kan ångorna vara irriterande, så håll en handduk för näsa och mun.
Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg chilin i en torr stekpanna. Rosta den ca 5 min på medelvärme. Tillsätt saltet och rör om.
Blanda ner sockret och låt det smälta – det ska inte bränna. Tillsätt vitlök, vinäger och vatten. Låt puttra ca 5 min.
Mixa till en slät sås. Låt den kallna.
Hållbarhet. Förvara såsen i kylen så håller den ca 3 veckor.