Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chiliröra med majs

Recept på chili- och majsröra. Passar till hamburgare och på korv med bröd, på tacobuffén och som dipp till tortillachips.

Chiliröra med majs
Chiliröra med majs
Chiliröra med majs
Chiliröra med majs Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1grön chili- t ex jalapeño
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 1 mskrårörsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 burkmajs- (300 g)
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Kärna ur och finstrimla de båda chilisorterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs chili, lök och vitlök i olja i en kastrull i ca 3 min. Häll över krossade tomater och tillsätt tomatpuré och socker. Krydda med salt. låt koka under lock i ca 20 min. Låt röran kallna.

  3. Låt majsen rinna av. Grovhacka koriandern. Blanda ner majs och koriander i chiliröran.

Vad tyckte du om receptet?