Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept

Bjud på underbart goda ägghalvor med chili och citron till påsk! Använd gärna färdigskalade stora räkor i lag om du har bråttom.

Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept
Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept
Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept
Foto: Ulrika Pousette

Chiliräkor till ägghalva

  • 150 gräkor- skalade
  • 6ägg- hårdkokta
  • 100 gsalladsskott- blandade
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 tskhonung
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlmajonnäs

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skala äggen och skär dem i halvor på längden. Lägg dem på salladsskotten på ett fat.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med honung, citronsaft och riven vitlök. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar. Vänd i räkorna.

  3. Klicka majonnäs på ägghalvorna. Garnera med chiliräkor och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?