Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilipapadam på vetemjöl

Papadam brukar bakas på linsmjöl eller kikärtsmjöl men i det här receptet använder vi vanligt vetemjöl.

Chilipapadam på vetemjöl
Chilipapadam på vetemjöl
Chilipapadam på vetemjöl
Recept på chilipapadam på vetemjöl Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1chili- röd, t ex spansk peppar
  • 1chili- grön, t ex spansk peppar
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 0,75 dlvatten
  • 2 mskrapsolja

Fritering

  • 5 dlrapsolja

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i chilin.  

  2. Dela degen i 10 bitar. Forma degbitarna till bullar och kavla ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

  3. Hetta upp oljan  till 180° i en gryta. Fritera ett bröd i taget ca 2 min på varje sida. Ta upp bröden med hålslev och låt dem rinna av på galler. Servera bröden nyfriterade.

Vad tyckte du om receptet?