Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chiliolja

Chiliolja förvaras mörkt och svalt. Tre sorters chili ger olivoljan en härlig hetta! Den håller ca 2 månader. 

ChilioljaChilioljaChiliolja
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja- + 4,5 dl
  • 1ancho chili
  • 1chipotle (torkad chilifrukt)
  • 1röd chili- t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna. Rosta vitlöken i 1/2 dl olja tills den börjar bli gyllenbrun. Ta kastrullen från plattan.

  2. Halvera ancho, chipotle och spansk peppar och lägg bitarna i kastrullen. Häll på 4 1/2 dl olja och värm till 60°. Låt oljan svalna i kastrullen och häll den sedan i en flaska.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Stefan Wettainen