Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chiliolja

Den här chilioljan är ordentligt stark men har en lätt sötma och rökighet från rökt paprikapulver. God till pizza, pasta och asiatiska rätter. Oljan håller ca 3 veckor.

Chiliolja
Chiliolja
Chiliolja
Ett recept på en chiliolja som är supergod till pizza, pasta eller asiatiska rätter Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2chili- gärna olika sorter
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmpaprikapulver- rök
  • 3 dlrapsolja
  • 1 tskchiliflakes

Gör så här

  1. Skölj chilin väl och skiva den. Skala och halvera vitlöksklyftan. Blanda chili, vitlök och paprikapulver med olja i en kastrull. Värm upp oljan långsamt till ca 80°.

  2. Låt svalna och sedan stå ca 8 timmar i rumstemperatur.

  3. Sila oljan genom en finmaskig sil. Häll upp i en väl rengjord flaska, gärna med doseringskork. Tillsätt chiliflakesen. Förvara i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?