Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilimarmelad

Passar till texmex-mat och ostar. Hittar du inte den milda chilin kan den ersättas med röd paprika.

Chilimarmelad
Chilimarmelad
Chilimarmelad
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gangello chili- (mild röd chili)
  • 1chili- röd, t ex spansk peppar
  • 5 dlvatten
  • 1lime
  • 3 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Kärna ur och skär angellochilin i 3–4 mm breda skivor. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Lägg chilin i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka tills chilin är mjuk. 

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner limeskal och saft i kastrullen och rör i syltsockret. Koka upp och låt koka under omrörning 2–3 min. Häll marmeladen i en burk och sätt på locket. Låt kallna och förvara i kylen. 

Vad tyckte du om receptet?