Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chililax med cashewnötter



Laxen har fått en spännande smak med sweet chilisås och cashewnötter. Den går att förbereda så att det bara är att sätta in rätten i ugnen medan alla äter förrätt.

Chililax med cashewnötter


Chililax med cashewnötter


Chililax med cashewnötter


PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 4 bitarlax- benfri, à 150 g med skinnet kvar på undersidan
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gcashewnötter
  • 1,5 msksmör
  • 3 msksweet chilisås
  • 1 tsklimeskal- rivet

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i laxbitarna med skinnet neråt. Gör ett snitt mitt uppe på och längs med varje laxbit. Salta och peppra.

  2. Hacka nötterna grovt. Blanda nötter, smör, sweet chili och limeskal.

  3. Fördela blandningen i snitten på fiskbitarna. Ställ laxen mitt i ugnen. Ugnsstek cirka 12-15 min eller tills laxen är klar.

  4. Servera fisken med potatissallad och en klyfta lime.

  5. Sätt ugnen på 180 grader

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök