Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chililasagne med svartkål

Recept på chililasagne med svartkål. Har du en del av chiligrytan kvar svänger du enkelt ihop en kryddig lasagne. Den smakrika svartkålen passar fint här.

Chililasagne med svartkål
Chililasagne med svartkål
Chililasagne med svartkål
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsvartkål
  • 2 mskolivolja
  • 0,25 satschiligryta- se recept, (ca 5 dl)
  • 8 dlostsås- färdig
  • 12lasagneplattor
  • 2 dlparmesan- riven, (eller annan ost)
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Finstrimla svartkålen. Fräs den mjuk i olja.

  3. Varva kål, chiligryta, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med ostsås. Strö över osten.

  4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills lasagnen är mjuk och har fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på chiligryta hittar du här: