Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås

Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås är en perfekt bjudrätt, anpassa hettan efter matgästernas smak. 

Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås
Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås
Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 2vitlöksklyfta- 1 + 1 st
  • 2 tsksambal oelek- 1tsk + 1 tsk
  • 1lime
  • 250 grisnudlar
  • 1 burkkokosmjölk- lätt (400 ml)
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • strösocker
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 150 gsallad- blandad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk salt.

  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda 1 vitlöksklyfta, 1 tsk sambal, 1 msk socker och 1 msk olja. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda hälften av skalet med chiliblandningen. Häll över fisken.

  3. Stek laxen mitt i ugnen ca 15 min, till 54° innertemperatur.

  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp kokosmjölken med 1 hackad vitlöksklyfta, buljongtärningar, resterande lime­skal, 2 msk limesaft och 1 tsk sambal. Lägg i nudlarna.

  5. Servera laxen med nudlar, ­sallad och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?