Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 25g
Kolhydrater: 71g
Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås är en perfekt bjudrätt, anpassa hettan efter matgästernas smak.
Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk salt.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda 1 vitlöksklyfta, 1 tsk sambal, 1 msk socker och 1 msk olja. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda hälften av skalet med chiliblandningen. Häll över fisken.
Stek laxen mitt i ugnen ca 15 min, till 54° innertemperatur.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp kokosmjölken med 1 hackad vitlöksklyfta, buljongtärningar, resterande limeskal, 2 msk limesaft och 1 tsk sambal. Lägg i nudlarna.
Servera laxen med nudlar, sallad och limeklyftor.