Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilikotlettspett med krispig paprikasallad

Tänk på att skära bort alla vita hinnor på paprikorna innan de strimlas till en fräsch sallad med thai-inspirerad citrusdressing och bjuds till chiliheta kotlettspett.

Chilikotlettspett med krispig paprikasallad
Chilikotlettspett med krispig paprikasallad
Chilikotlettspett med krispig paprikasallad
Annika Broman

Ingredienser

  • 600 gkotlettrad- benfri
  • 1 stmango- mogen
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1 nypasvartpeppar- grovmalen
  • 1 burkmangopuré- (barnmat)

Sallad

  • 0,5 huvudisbergssallad
  • 1 strödlök
  • 1 ströd paprika
  • 1 stpaprika- gul
  • 0,5 stgurka

Dressing

  • 0,5 stcitron- saften
  • 2 msksoja- ljus
  • 2 tskröd chili- hackad
  • 0,5 dlolja- (raps- eller majs)
  • 1 msksesamolja

Till servering

  • 1 tsksesamfrön

Gör så här

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora kuber. Dela mangon längs med på båda sidor om den platta kärnan, skär bort skalet och skär fruktköttet i ungefär lika stora tärningar som köttet.

  2. Varva kött och frukttärningar på väl blötlagda spett (eller metallspett).

  3. Blanda oljan med sambal oelek och pensla spetten runtom med chilioljan. Grilla spetten runtom, cirka 5 minuter. Pensla därefter med mangopuré och grilla ytterligare några minuter. Salta.

  4. Riv sallaten i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika, gurka och lök i tunna skivor. Lägg i en skål. Vispa ihop dressingen och slå över salladen.

  5. Servera spetten med salladen och om så önskas kokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök