Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilikorv med stekta padrones

Milda, smakfulla helstekta chilifrukter som passar bra även till en grillad köttbit.

Chilikorv med stekta padrones
Chilikorv med stekta padrones
Chilikorv med stekta padrones
Recept på chilikorv med stekta padrones Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 gnötfärs
  • 300 gfläskfärs
  • 75 gbacon
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlvatten- kallt
  • 2 tskpaprikapulver
  • 12 tskchiliflakes
  • 1,5 tsksalt
  • 1 mskchilipuré- hemgjord eller chipotlepuré (Santa Maria)
  • 1,5 msvinfjälster- (ca)

Padrones

  • 1 lpadroneschill
  • 23 mskmajsolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tsksalt

:Finhacka eller mal baconet. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla .Skölj igenom fjälstret med kallt vatten. Knyt en knut i början och fyll fjälstret med smeten. Se till att det inte blir för hårt fyllt. Snurra med jämna mellanrum till önskad storlek.Sjud korven i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt den rinna av.

    Padrones

    1. Stek chilin i olja i en stekpanna ca 3 min. Skala och hacka vitlöken. Strö den över chilin och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt.

    2. Stek korvarna gyllenbruna vid servering. Servera dem med nystekta padrones.

    Vad tyckte du om receptet?