Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor

Mättande soppa med inspiration från Sydamerika. Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor serveras gärna med gräddfil och färdig tomatsalsa så blir det som tacomys i soppform.

Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor
Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor
Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1paprika- grön
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 300 gnötfärs
  • 1 msksmör
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarköttbuljong
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tsksalt
  • 1 burkkidneybönor- (400 g)
  • droppartabasco- några, ev

Tillbehör

  • 1avokado
  • nachochips
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och chili.

  2. Fräs färs, lök och vitlök i smör i en stekpanna 3–4 min. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis, paprika, chili, tomatpuré och salt. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i grytan och låt dem blir varma. Krydda eventuellt extra med tabasco.

  4. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Servera soppan med avokado, chips och koriander.

Vad tyckte du om receptet?