Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mättande soppa med inspiration från Sydamerika. Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor serveras gärna med gräddfil och färdig tomatsalsa så blir det som tacomys i soppform.
Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och chili.
Fräs färs, lök och vitlök i smör i en stekpanna 3–4 min. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis, paprika, chili, tomatpuré och salt. Låt koka under lock ca 10 min.
Skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i grytan och låt dem blir varma. Krydda eventuellt extra med tabasco.
Kärna ur och skär avokadon i bitar. Servera soppan med avokado, chips och koriander.