Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad med chili och vispad grädde

Het, söt och alldeles underbar!

Choklad med chili och vispad grädde
Choklad med chili och vispad grädde
Choklad med chili och vispad grädde
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 0,5 lmjölk
  • 1chili- röd eller 1/2 grön chili som är lite hetare
  • 100 gchoklad- mörk eller 2 msk choklad
  • 12 mskhonung- eller socker
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Dela chilin längs långsidan och ta ur kärnorna.

  2. Lägg i halvorna i en kastrull tillsammans med mjölk och honung. Koka upp blandningen och låt den sjuda i cirka 3-5 minuter. Smaka av mjölken så att den blir lagom het och pepprig.

  3. Ta kastrullen från plattan och bryt ned chokladen i mindre bitar. Rör om tills den löst sig.

  4. Häll upp på mugg eller glas.

  5. Vispa grädden och klicka på chokladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök