Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilihet chokladdyck med romkyss

Underbart värmande chokladdessert med romkyss toppad med len mascarpone.

Chilihet chokladdyck med romkyss
Chilihet chokladdyck med romkyss
Chilihet chokladdyck med romkyss
Annika Broman

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- av hög kvalitet
  • 1 mskkakao
  • 2,5 dlgrädde
  • 4 dlmjölk
  • cajennepeppar- knivsudd eller mer efter smak
  • 2 mskMaizenamjöl- för redning
  • 1 clrom- mörk,per person
  • 1 dlmascarponeost
  • 2 mskapelsinskal- kanderade i bitar

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

  2. Värm under tiden upp mjölk, grädde och kakao i kastrull (gärna teflonbelagd)

  3. Vispa i den smälta chokladen i den varma mjölken, red med maizena, smaka av med socker och kajennpeppar.

  4. Servera, het, i liten kopp med en romkyss, 1 tsk mascarpone och lite apelsin på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök