Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett

Hittar du inte färsk tonfisk i din butik kan den ersättas med makrill- eller gösfilé. Mango och röd spansk peppar är goda smaker tillsammans med fisk.

Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett
Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett
Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett

Ingredienser

  • 2tonfiskfilé- bitar (á 150g)
  • 1pepparfrukt- röd spansk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tskmatolja

Sallad

  • 2potatisar- små (100g)
  • 0,5rödlök
  • 200 gharicots verts- frysta, tinade
  • 2 krmsalt

Mangovinägrett

  • 1schalottenlök
  • 0,5mango
  • 2 mskmango chutney
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 mskmatolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Gnid in tonfisken med pepparfrukt, salt och svart peppar.

  2. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt kallna och klyfta potatisen.

  3. Skala och skiva löken tunt. Blanda rödlök, haricots verts och potatis i en skål. Smaka av med salt.

  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och skär mangon i fina tärningar. Blanda lök, mango, mango chutney, vitvinsvinäger och matolja i en skål. Smaka av med salt.

  5. Mangovinägrett: Hetta upp en stekpanna med matoljan. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. För att den ska förbli mör bör tonfisk serveras rå i mitten.

  6. Halvera tonfisken innan servering och lägg på tallrikar. Fördela salladen vid sidan om. Ringla på vinägretten.

Vad tyckte du om receptet?