Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chiligravad lax. Om du köpt vildfångad lax till den chiligravade laxen ska den frysas 3 dygn före eller efter gravning. Odlad lax behöver inte frysas.
Blanda socker, salt, chiliflakes och peppar. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Lägg laxen i en form och täck med plastfolie. Grava i kylen ca 2 dygn.
Sås: Skala och finhacka löken. Blanda den med socker, ättika och vatten. Tillsätt senapsfröna. Låt stå ca 3 timmar.
Vispa ihop senap och äggulor. Tillsätt oljan, lite i taget, under kraftig omrörning. Blanda i crème fraichen. Krydda med salt.
Sallad: Ansa och strimla fänkål och rädisor, gärna på mandolin. Ansa och strimla sockerärterna. Riv salladen i bitar. Blanda grönsakerna.
Vispa ihop olja, citronsaft, salt, peppar och socker. Häll dressingen över salladen precis före servering.
Skär laxen i skivor. Lägg den på ett fat och garnera med vattenkrasse.
Skala, kärna ur och skär avokadorna i små tärningar. Låt lök och senapsfrön rinna av. Blanda ner avokado, lök och senapsfrön i såsen.
Servera laxen med sås, sallad och kokt potatis.
Foto Per Ranung 3/18