Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chiliglaserade äppel- och kycklingspett

Kyckling- och äppelbitarna steks först innan de träs på spett och eftersteks i ugnen. Kycklingen blir på så sätt jämnt stekt och är lättare att ta från spetten. Yoghurten kan bytas ut mot lätt creme fraiche.

Chiliglaserade äppel- och kycklingspett
Chiliglaserade äppel- och kycklingspett
Chiliglaserade äppel- och kycklingspett

Ingredienser

  • 3äpplen- röda
  • 4kycklingfiléer
  • 1 mskrapsolja
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 msksweet chilisås

Sås

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg grillpinnarna i vatten.

  2. Trä kyckling- och äppelbitarna på spett och lägg i en ugnssäker form. Häll över den sky som bildas. Sätt fatet mitt i ugnen och efterstek spetten ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.

  3. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kycklingspetten med såsen och nykokt pasta. Ev kan mer sweet chilisås serveras till.

Vad tyckte du om receptet?