Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilifrästa räkor

20 min

Lite asiatisk hetta och smak får de snabbfrästa räkorna av pepparfrukt och koriander.

Chilifrästa räkor
Chilifrästa räkor
Chilifrästa räkor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1röd spansk peppar
  • 2vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1koriander- kruka
  • 1baguette
  • 1baguette

Gör så här

  1. Skala räkorna. Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

  2. Fräs pepparfrukt och vitlök i olivoljan någon minut. Vänd i räkor och tomater och låt fräsa med 1 minut. Krydda med salt och peppar. Repa bladen från koriandern och blanda ner i räkfräset.

  3. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?