Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilichokladtårta

Vill man ha extra stark chilismak på tårtan kan man använda en färdigsmaksatt chilichoklad, 64–70 %, i ganachen. Extra gott blir det om man serverar toffee-glass eller dulce de leche-glass till tårtan. Garanterad succé!

ChilichokladtårtaChilichokladtårtaChilichokladtårta
Recept på världens smarrigaste chilichokladtårta Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 litenchili- röd, t ex spansk peppar
  • 1Guajillo- torkad
  • 400 gchoklad- mörk (56-70%)
  • 100 gsmör
  • 4ägg
  • 4 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl

Topping

  • 0,5 burkkaramelliserad mjölk- (à 397 g)

Chokladganache

  • 100 gchoklad- mörk (64-70%)
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 msksirap- ljus
  • 2 tsksmör- rumsvarmt

Garnering

  • 2kakaobönor- New Mexico, krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka chilin riktigt smått. Smula sönder den torkade chilin riktigt smått. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt färsk och torkad chili. Mixa till en slät kräm.

  2. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt kallna.

  3. Bred den karamelliserade mjölken på kakan och ställ den i kylen ca 1 timme.

  4. Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något och vispa i smöret.

  5. Bred ganachen på tårtan. Garnera med chili och kakaobönor.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna på ett vackert tårtfat från Rörstrand

 Läs mer och köp här!