


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vill man ha extra stark chilismak på tårtan kan man använda en färdigsmaksatt chilichoklad, 64–70 %, i ganachen. Extra gott blir det om man serverar toffee-glass eller dulce de leche-glass till tårtan. Garanterad succé!
Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka chilin riktigt smått. Smula sönder den torkade chilin riktigt smått. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt färsk och torkad chili. Mixa till en slät kräm.
Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt kallna.
Bred den karamelliserade mjölken på kakan och ställ den i kylen ca 1 timme.
Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något och vispa i smöret.
Bred ganachen på tårtan. Garnera med chili och kakaobönor.