Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilichokladganache med fruktsallad

Ju längre du låter ganachen stå i kylen, desto fastare blir den i konsistensen. Smaka gärna på chilifrukten, är den svag kanske du behöver ha med kärnorna i gräddkoket.

Chilichokladganache med fruktsalladChilichokladganache med fruktsalladChilichokladganache med fruktsallad
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 150 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 1röd chili- spansk peppar
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1 msksmör

Fruktsallad

  • 1mango
  • 0,5melon- t ex cantaloupe
  • 2kiwi

Garnering

  • röda chilifrukter- (ev)

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

  2. Dela chilin och skrapa bort de flesta kärnorna. Koka upp grädde med chili och honung. Säll åt sidan och låt dra med lock ca 10 min. Koka upp igen och häll grädden genom en sil över den hackade chokladen.

  3. Rör chokladgrädden med smöret till en jämn och glansig ganache. Häll upp i små serveringsglas och ställ i kyl till servering. Den ska serveras kall.

  4. Kärna ur, skala och tärna mango och melon. Skala och tärna kiwi. Servera fruktsalladen till ganachen.

  5. Garnera ev med hela röda chilifrukter.

Vad tyckte du om receptet?