Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här bakar vi chiliheta brownies och serverar som dessert med en strut fylld med lingongrädde. Baka strutarna själv eller köp färdiga.
Smält choklad i vattenbad eller mikro, vänd i smör. Blanda i socker, chili, mjöl och ägg.
Häll smeten i en ugnssäker form och baka i ugn, 180 grader, 15 minuter.
Låt svalna, dela i 8 bitar och vänd varje bit i kakaopulver. Lägg upp på tallrik.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut smöret en timme i förväg, så att det hinner bli rumsvarmt. Vispa ihop smöret med sockret poröst. Sänk till lägsta fart på vispen och rör i äggvitorna.
Vänd i mjölet och nötterna. Använd teflonark och klicka ut en matsked smet per strut. Ge stor plats mellan klickarna då rånen flyter ut.
Grädda i 6-7 minuter tills rånen är gyllene. Vänta 2 minuter och rulla till strutar.
Blanda lingongrädden och fyll strutarna med grädden. Servera till chokladkakan.
Recept från Mitt kök