Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilibrownie

Här bakar vi chiliheta brownies och ­serverar som dessert med en strut fylld med lingongrädde. Baka strutarna själv eller köp färdiga.

Chilibrownie
Chilibrownie
Chilibrownie
Annika Broman

Ingredienser

  • 150 gmörk choklad
  • 100 gsmör- smält
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 småägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 knivsudd salt
  • smör- till formen
  • kakao- att rulla kakorna i


Nötstrut, 8 stycken

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3äggvitor
  • 5 mskvetemjöl
  • 0,5 dlnötter- finhackade

Lingongrädde

  • 2 dlvispgrädde- hårt vispad
  • 3 msklingonsylt

Gör så här

  1. Smält choklad i vattenbad eller mikro, vänd i smör. Blanda i socker, chili, mjöl och ägg.

  2. Häll smeten i en ugnssäker form och baka i ugn, 180 grader, 15 minuter.

  3. Låt svalna, dela i 8 bitar och vänd varje bit i kakaopulver. Lägg upp på tallrik.

Nötstrut

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Ta ut smöret en timme i förväg, så att det hinner bli rumsvarmt. Vispa ihop smöret med sockret poröst. Sänk till lägsta fart på vispen och rör i äggvitorna.

  3. Vänd i mjölet och nötterna. Använd teflonark och klicka ut en matsked smet per strut. Ge stor plats mellan klickarna då rånen flyter ut.

  4. Grädda i 6-7 minuter tills rånen är gyllene. Vänta 2 minuter och rulla till strutar.

  5. Blanda lingon­grädden och fyll strutarna med grädden. Servera till chokladkakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök