Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilibearnaise

Den krämiga heta bearnaisen blir fast, mer som än crème än en sås.

ChilibearnaiseChilibearnaiseChilibearnaise
Chilibearnaise Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Ingredienser

  • 300 gsmör
  • 1 storbananschalottenlök
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 10vitpepparkorn
  • 6äggulor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskdragon- hackad
  • 1 krmsambal oelek
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Smält smöret och ställ åt sidan. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vinäger och pepparkorn. Låt koka utan lock tills hälften återstår. Sila bort löken och pepparkornen och häll vätskan i en bunke över en kastrull med sjudande vatten.

  2. Vispa i äggulorna och vispa tills det börjar tjockna. Ta bort bunken från kastrullen. Vispa i smöret, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills såsen tjocknar.

  3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner den i såsen tillsammans med dragon, sambal och salt. Ställ såsen vid sidan om spisen så att den hålls ljummen.

Vad tyckte du om receptet?