Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili­bearnaise – recept på klassiker med en tvist

Hetta upp den klassiska bearnaisesåsen och tillsätt chili. Ett enkelt sätt att göra en tvist på den klassiska såsen. Servera den krämigt goda såsen med kött eller grönt. 

Chili­bearnaise – recept på klassiker med en tvist
Chili­bearnaise – recept på klassiker med en tvist
Chili­bearnaise – recept på klassiker med en tvist
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 4 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskvatten
  • 2 mskdragon- hackad färsk
  • 250 gsmör
  • 4äggulor
  • 1 mskcitronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 12 tsksambal oelek
  • 0,5 mskchilisås- Heinz
  • 0,5 tskchiliflakes

Till garnering

  • 1 mskpersilja och dragon- hackad färsk

Gör så här

  1. Finhacka löken. Koka upp löken i vinäger och vatten i en kastrull. Låt koka samman, reducera, tills hälften av vätskan återstår.

  2. Sila bort löken och mät så att vätskan är cirka 1⁄2 deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få rätt mängd. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt dragon.

  3. Smält smöret och håll det varmt över ett vattenbad.

  4. Sätt kastrullen med vinägern över ett annat vattenbad och vispa med elvisp ner äggulorna i vinägern. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig.

  5. Vispa ner smöret i såsen under ständig och kraftig vispning. Tillsätt lite i taget så att såsen inte skär sig.

  6. Vispa ner citronsaft och smaka av såsen med salt och vitpeppar. Blanda ner sambal oelek, chilisås och chiliflakes.

  7. Håll såsen varm över vattenbad fram till servering. Strö över hackad persilja och dragon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök