Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilibakad laxsida med primörtopping

Snabbt och enkelt har du en utmärkt bjudrätt. Sockerärter, späda örter och rädisor ger en härlig försommarkänsla.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Chilibakad laxsida med primörtopping
Chilibakad laxsida med primörtopping
Chilibakad laxsida med primörtopping
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1,5 kglaxfilé- med skinn, ASC-eller Krav-märkt
  • 1citron
  • 50 gsmör
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskhonung
  • 4 mskpersilja- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 tskchiliflakes

Tillbehör:

  • 150 gsockerärter

Garnering:

  • gurka- rädisor, smörgåskrasse, dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka vitlöken och blanda ner i smöret tillsammans med citronskal, honung, persilja, salt och chiliflakes.

  2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Skeda över smöret och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Ansa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av och lägg upp tillsammans med laxen på ett fat. Toppa med skivad gurka, skivade rädisor, klippt krasse och dill.

Vad tyckte du om receptet?