Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chilibakad laxsida med primörtopping

Snabbt och enkelt har du en utmärkt bjudrätt. Sockerärter, späda örter och rädisor ger en härlig försommarkänsla.

Chilibakad laxsida med primörtoppingChilibakad laxsida med primörtoppingChilibakad laxsida med primörtopping
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1,5 kglaxfilé- med skinn, ASC-eller Krav-märkt
  • 1citron
  • 50 gsmör
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskhonung
  • 4 mskpersilja- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 tskchiliflakes

Tillbehör:

  • 150 gsockerärter

Garnering:

  • gurka- rädisor, smörgåskrasse, dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka vitlöken och blanda ner i smöret tillsammans med citronskal, honung, persilja, salt och chiliflakes.

  2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Skeda över smöret och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Ansa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av och lägg upp tillsammans med laxen på ett fat. Toppa med skivad gurka, skivade rädisor, klippt krasse och dill.

Vad tyckte du om receptet?