Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snabbt och enkelt har du en utmärkt bjudrätt. Sockerärter, späda örter och rädisor ger en härlig försommarkänsla.
Sätt ugnen på 180°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka vitlöken och blanda ner i smöret tillsammans med citronskal, honung, persilja, salt och chiliflakes.
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Skeda över smöret och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Ansa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av och lägg upp tillsammans med laxen på ett fat. Toppa med skivad gurka, skivade rädisor, klippt krasse och dill.