Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili sin carne – vegetarisk gryta med sting

Chili sin carne - en vegetarisk chili con carne! Blanda ner dina favoritbönor och servera med bröd, ris eller gryn. Laga gärna en stor sats och ha lyxig nödmat klar i frysen för stressade dagar. 

Chili sin carne – vegetarisk gryta med stingChili sin carne – vegetarisk gryta med stingChili sin carne – vegetarisk gryta med sting
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 burkkidneybönor- (400 g)
  • 1 burkvita bönor- (400 g)
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1zucchini
  • 1röd paprika
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 tskcayennepeppar
  • 2 mskolivolja
  • 2 burkartomater- krossade (à 400 g)
  • 1 mskhonung
  • 2 tskrödvinsvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 2 msktimjanblad- repade

Tillbehör

  • yoghurt- turkisk eller grekisk
  • bröd

Gör så här

  1. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan. 

  2. Stek grönsaker och kryddor i olja tills de blir gyllenbruna. Tillsätt bönor och krossade tomater och sjud utan lock ca 10 min.

  3. Smaksätt med honung och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över persilja och timjan och servera med yoghurtklick och bröd. 

  4. Tips! Variera hettan

     

    Anpassa mängden cayennepeppar om du serverar till dem som inte gillar kryddstarkt.

    Angivelsen i receptet ger en medelstark rätt.

Vad tyckte du om receptet?