Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili på högrev med frisk citrus- och persiljesallad

Ett recept på chili som serveras med fen risk citrus- och persiljesallad. Förbered ett mustigt långkok som enkelt kan värmas upp. Servera med pitabröd eller ris.

Chili på högrev med frisk citrus- och persiljesallad
Chili på högrev med frisk citrus- och persiljesallad
Chili på högrev med frisk citrus- och persiljesallad
Recept på högrev med frisk citrus och persiljesallad Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 ghögrev
  • 2lökar- gula
  • 4vitlöksklyftor
  • 12chili- röda, t ex spansk peppar
  • 2 msksmör
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskkoriander- mald
  • 1 tskpaprikapulver- rökt
  • 1 tskoregano
  • 2lagerblad
  • 2 msktomatpuré
  • 34 dlvatten
  • 2 mskkalvfond- konc
  • 0,5 tsksalt

Citrussallad

  • 750 gcitrusfrukter- t ex apelsin, sweetie, blodgrape
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 mskpersilja- grovhackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • gräddfil
  • koriander
  • pitabröd- eller ris

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin med kärnorna kvar.

  2. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Låt steka ca 1 minut. Häll på vatten och kalvfond. Låt chilin puttra under lock på medelvärme ca 3 timmar, tills köttet kokat sönder helt.

  3. Citrussallad: Skala citrus­frukterna med kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citrusfrukterna med vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.

  4. Smaka av chilin med salt och servera tillsammans med citrussallad, gräddfil och koriander, ­gärna i ett pitabröd, eller tillsammans med nykokt ris.

Vad tyckte du om receptet?