Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett recept på chili som serveras med fen risk citrus- och persiljesallad. Förbered ett mustigt långkok som enkelt kan värmas upp. Servera med pitabröd eller ris.
Skär köttet i tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin med kärnorna kvar.
Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Låt steka ca 1 minut. Häll på vatten och kalvfond. Låt chilin puttra under lock på medelvärme ca 3 timmar, tills köttet kokat sönder helt.
Citrussallad: Skala citrusfrukterna med kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citrusfrukterna med vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.
Smaka av chilin med salt och servera tillsammans med citrussallad, gräddfil och koriander, gärna i ett pitabröd, eller tillsammans med nykokt ris.