Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili- och limesill

Chili- och limesill har en perfekt hetta; den goda chilismaken tillsammans med lime blev provkökets favorit.

Chili- och limesillChili- och limesillChili- och limesill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 1gul lök
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1lime
  • 1 mskkoriander- hel

Inläggningslag

  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 8kryddpepparkorn- stötta
  • 1lagerblad

Gör så här

  1. Lag: Koka upp alla ingredienser  så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  2. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär den i bitar. Krossa korianderfröna lätt.

  3. Varva sill, lök, chili, lime och koriander i en burk. Häll på lagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?