Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili- och cheddarkransar

Finhackad röd och grön chili ger brödet lite karaktär. Varje krans består av 15 bullar som är lätta att bryta isär. 

Chili- och cheddarkransarChili- och cheddarkransarChili- och cheddarkransar

Ingredienser

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 1 mskströsocker
  • 2 tsksalt
  • 100 gcheddarost- riven
  • 1314 dlvetemjöl special- (780-840 g)

Garnering

  • 1ägg
  • 100 gcheddarost- riven

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, chili, socker, salt, ost och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Dela varje bit i ca 15 småbitar som formas till runda bullar. Lägg bullarna som en krans på två plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö över ost.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?