Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili med två sorters bönor

Snabb och enkel vardagschili. Servera med turkisk yoghurt, riven ost, strimlad sallad, feferoni, varma tortillabröd och tomatsalsa.

Chili med två sorters bönorChili med två sorters bönorChili med två sorters bönor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stlök- gul
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 1 stpaprika- grön
  • olivolja
  • 1 tskchilipulver
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 1 krmmuskot
  • 1 tskoregano
  • 400 gkidneybönor- 2 burkar
  • 400 gbönor i tomatsås- 1 burk
  • 0,5 dlvatten
  • 3 mskgrönsaksfond

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka paprikan. 2 Fräs grönsakerna i olja några minuter. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. 3 Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, vatten och fond. Låt småkoka under lock cirka 5 minuter. Servera chilin med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök