Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili med mörk choklad

Recept på chili con carne med smak av mörk choklad och chipotle. 
Mörk choklad är en perfekt genväg till 
det där lilla extra.

Chili med mörk choklad
Chili med mörk choklad
Chili med mörk choklad
Recept på chili med mörk choklad. Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 kgnötfärs
  • 0,5röd chili
  • 2chipotle (torkad chilifrukt)
  • 4 msktomatpuré
  • 2 tskråsocker
  • 5 dlrött vin
  • 1 burkpasserade tomater- (500 g)
  • 1 dlkonc kalvfond
  • 2röda snackpaprikor- eller 2 vanliga
  • 1 burkvita bönor- stora, (410 g)
  • 40 gmörk choklad- mörk
  • rapsolja- till stekning
  • 2baguetter- gärna av surdeg

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn kött-färs, lök och vitlök i 1 msk rapsolja i en stor kastrull.

  2. Strimla röd chilifrukt och chipotle, skrapa bort ”fröna” om du inte vill att grytan ska bli stark.

  3. Tillsätt tomatpuré, röd chili och chipotle till grytan. Låt koka 2–3 min.

  4. Tillsätt råsocker, rödvin, passerade tomater och kalvfond. Låt grytan sjuda på -medelvärme ca 20 min, rör om då och då.

  5. Skär paprikan i bitar och lägg i grytan tillsammans med bönorna. Låt grytan sjuda ytterligare ca 10 min.

  6. Smaka av grytan med riven mörk choklad och 2 tsk salt.

  7. Servera chilin med avokadoröra och bröd.

Vad tyckte du om receptet?