Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili- & kokosgratinerade musslor


Gratinerade musslor med asiatiska smaker.

Chili- & kokosgratinerade musslor

Chili- & kokosgratinerade musslor

Chili- & kokosgratinerade musslor

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 12 storablåmusslor- kokta, eller frysta, tinade gröna musslor i skal

Gratinering:

  • 2gröna chili
  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5 krukamynta
  • 1,5 dlkokosflingor
  • 1 msklimesaft- pressad
  • salt- peppar
  • 3050 gsmör

Servera med:

  • bröd

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och lägg chilin i matberedaren med kniven monterad. Skala vitlöksklyftorna. Tillsätt vitlök, koriander- och myntablad och stjälkar. Mixa till en finfördelad massa och blanda i en skål med kokosflingor och limesaft. Salta och peppra.

  2. Lägg musslorna i en ugnsfast form och skeda över blandningen. Klicka på smöret. Gratinera i övre delen av ugnen på grill, 225 grader, 5 minuter. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök