Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili con carne – Tommy Myllymäkis recept

Recept på stjärnkocken Tommy Myllymäkis kryddiga chili con carne med god äppelkräm.

Chili con carne – Tommy Myllymäkis receptChili con carne – Tommy Myllymäkis receptChili con carne – Tommy Myllymäkis recept
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • olja
  • 2 mskpaprikapulver
  • 1 mskchiliflakes
  • 2gula lökar- hackade
  • 4vitlöksklyftor- hackade
  • 3tomater- bitar
  • 2morötter- grovt rivna
  • 1 burkvita bönor- kokta
  • salt
  • peppar

Ä̈ppelkräm

  • 1äpple- grovt rivet
  • 200 gkvarg
  • 1 tskkummin- malen
  • salt
  • olivolja

Till servering

  • bröd

Gör så här

  1. Stek färsen gyllenbrun i olja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, chiliflakes, gul lök, vitlök, tomat och morötter. Häll på lite vatten och de kokta bönorna, låt puttra i 20 minuter.

  2. Smaksätt med salt och peppar.

  3. Blanda med kvarg och malen kummin, smaksätt med salt och lite olivolja.

  4. Lägg upp chili con carnen i en skål och klicka äppelkrämen ovanpå. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?