Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chili con carne blir nästan godare om den får stå i några dagar – en perfekt rätt att göra i förväg, alltså. Sen behöver den bara värmas efter en hård dag i skidbacken. Gör gärna 1 1/2 sats så finns det rester till enchiladas dagen efter.
Putsa köttet och skär det i små -bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
Bryn köttet i olja i en stekgryta. Ta upp och lägg det åt sidan. Sänk värmen och stek lök, vitlök och jalapeño i grytan 2–3 min.
Rör ihop farinsockret med kakao och kryddor samt 2 msk vatten till en puré. Rör ner kryddpurén i grytan och fräs 2–3 min.
Tillsätt kött, krossade tomater, tomatpuré, 2 dl vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock 1 1/2–2 timmar tills nästan all vätska har kokat in. Tillsätt kidneybönorna när ca 10 min återstår av tillagningstiden.
Krydda grytan med salt och peppar. Garnera med koriander. Servera med ris eller tortillachips.